Βιολογικά μεταποιημένα προϊόντα: Με άρωμα Μεσογείου

 

“Η Μεσογειακή Δίαιτα …. είναι το σύνολο δεξιοτήτων, γνώσεων, τελετουργικών, συμβολισμών και παραδόσεων, που εκτείνονται από το οικοσύστημα στο τραπέζι και στην μεσογειακή λεκάνη περιλαμβάνει τις καλλιέργειες ,την συγκομιδή, το μάζεμα, το ψάρεμα , την ζωοτροφία, την συντήρηση, επεξεργασία και μαγειρική και ειδικά την κοινή χρήση και κατανάλωση της κουζίνας της”.

- UNESCO

Η μεσογειακή διατροφή έχει ένα τεράστιο πλούτο από γαστρονομικές προτάσεις και επιλογές. Η βιοποικιλότητα σε συνδυασμό με τις τοπικές παραδόσεις και συνήθειες των κοινωνιών της Μεσογείου, αποτυπώνεται ε όλες τις εκφάνσεις της μεσογειακής κουζίνας, αποτέλεσμα της αέναης προσπάθειας του ανθρώπου να συμβιώσει αρμονικά με το περιβάλλον.

Για εκατοντάδες αιώνες οι λαοί της Μεσογείου έχουν αναπτύξει μοναδικούς συνδυασμούς, συνταγές και τρόπους παρασκευής και συντήρησης των τροφίμων με ένα και μοναδικό στόχο: να διατηρήσουν πλήρως τις διατροφικές ιδιότητες τους αναλλοίωτες και διαθέσιμες όλο το χρόνο.

Βασισμένοι σε προϊόντα βιολογικής γεωργίας και σε παραδοσιακές συνταγές παρασκευής και συντήρησης, είμαστε σε θέση να απολαμβάνουμε το άρωμα, την γεύση και την αξία των προϊόντων της μεσογειακής γης και να δημιουργούμε μοναδικούς ξεχωριστούς συνδυασμούς.

  • Βιολογικές Ελιές Πράσινες: πλούσιες, ελαφρώς αλατισμένες και πολύ νόστιμες σε άλμη ή ελαιόλαδο.
  • Βιολογικές Ελιές Kαλαμών: η πιο διάσημη ελιά στον κόσμο συντηρημένη σε άλμη ή ελαιόλαδο διατηρεί όλη την πλούσια γεύση της.

 

  • Βιολογική πάστα (πατέ) από Ελιές Καλαμών με βάση την παραδοσιακή συνταγή το απόλυτο ορεκτικό, συνοδευτικό ή συστατικό γαστρονομίας.
  • Βιολογική Κάπαρη σε Ελαιόλαδο τραγανή, απολαυστική με ελάχιστη θερμιδική αξία με πληθώρα αντιοξειδωτικών, βιταμινών και φυτικών ινών.
  • Επιλεγμένες λιαστές ντομάτες παρασκευασμένες με τον παραδοσιακό τρόπο.