Ομάδα Παραγωγών

11 Οκτ 2016
2396 times

Η εκστρατεία ενημέρωσης Premium Organic Food αποτελεί μια πρωτοβουλία αντιπροσωπευτικών από όλη την Ελλάδα συνεταιριστικών και ιδιωτικών φορείς, πρωτοπόρων στην ανάπτυξη και διάδοση της βιολογικής γεωργίας στην Ελλάδα, με σημαντική διεθνή παρουσία και αναγνώριση.

Επικεφαλής εταίρος είναι η ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ Α.Ε.Σ Α.Ε που συνενώνει στους κόλπους της 26 πρωτοβάθμιους αγροτικούς συνεταιρισμούς, με σύνολο 6.000 περίπου ενεργών μελών. Είναι η πρώτη που  ξεκίνησε πρώτη στην Ελλάδα το 1983 την καλλιέργεια, συσκευασία και εξαγωγή Βιολογικής Κορινθιακής Σταφίδας ενώ σήμερα παράγει επίσης εξαιρετικά παρθένο Ελαιόλαδο και Εσπεριδοειδή Βιολογικής καλλιέργειας.

Η ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε. είναι η πρώτη μονάδα στην Ελλάδα που από το 1996 ξεκίνησε να παράγει βιολογικά γαλακτοκομικά προϊόντα, κτίζοντας ένα σημαντικό, για την βιολογική γεωργία, ολοκληρωμένο αυτό-τροφοδοτούμενο σύστημα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η BLAUEL GREEK ORGANIC PRODUCTS από τα μέσα της δεκαετίας του '80 έχει συμβάλλει στην διάδοση της βιολογικής καλλιέργειας ελιάς στην Ελλάδα δημιουργώντας ένα σύστημα διαχείρισης της παραγωγής 300 αγροκτημάτων στην Μάνη για την παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου και προϊόντων ελιάς.

Τα ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΡΟΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε. είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΑΣ Κροκοπαραγωγών Κοζάνης με την εταιρία ΚΟΡΡΕ για την δημιουργία πρωτοποριακών ροφημάτων με βάση τον βιολογικό ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Η MEDITERRA Α.Ε. αποτελεί τον βραχίονα της Ένωσης Μαστιχοπαραγών Χίου για την ανάπτυξη, προώθηση και παραγωγή βιολογικών προϊόντων με βάση την Μαστίχα Χίου.

Τέλος η AROSIS είναι η πρώτη που τυποποίησε βιολογικά όσπρια παραδοσιακής και ήπιας παραγωγής από μικρές οικογενειακές φάρμες στις Πρέσπες, με απόλυτο σεβασμό στην τοπική παράδοση και στο μοναδικό μικροκλίμα της περιοχής.

 

 

Last modified on Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 09:01
Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.